Barion Pixel

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Az alábbi GYIK keretében elolvashatod az oldások hallgatásához, elvégzéséhez szükséges instrukciókat, és az esetlegesen felmerülő kérdésekre a válaszokat.

 

Hogyan készüljek fel 1-1 oldásra?

Mielőtt elvégzed, az oldás előtti 1-2 napban már merengj a témán, olvasgasd a leírását és figyeld, hol rímel a saját életedre. Ilyenkor a lélek már magától is készül; erősödhetnek a külvilági tapasztalások, amely ráirányítják a figyelmet a belvilági konfliktusokra. Légy éber!

Teremts olyan körülményeket, ahol három órán át egyedül, háborítatlanul tudsz lenni.

Aznap  étkezz könnyeden, ne igyál alkoholt és ne élj más durva tudatmódosítókkal sem.

Legyél biztosan végig egyedül egy zárható ajtajú szobában.

A szobában legyen egy szék és/vagy ágy is, mert lesznek ülő és fekvő gyakorlatok is.

Gyújthatsz mécsest, füstölőt, párologtathatsz témához/csakrához illő olajat.

Legyen melletted papírzsebkendő és víz.

Három jól elkülöníthető része van minden programnak, érthető és követhető lesz, vannak közben szünetek, lehet relaxálni, pihenni is közben.

Jó, ha egyben csinálod meg, és nem kapcsolod ki (csak ha feltétlenül szükséges.)

 

Hogyan végezzem?

Minden praktikus infót elmondok az anyagokban.  Az egyetlen főbb javaslatom, hogy engedd bele magad a folyamatba, tapasztalásba.  Engedd magad bátran érezni.

 

Hogyan tudom jól csinálni?

Ha elengeded magad és hagyod magad áramolni a folyamattal. Fontos közben az éberség: a meglátása, tudatosítása annak, hogy éppen mit tapasztalsz. Ez visz közelebb a részeid megismeréséhez. Csak engedd az érzéseket, tapasztalásokat, és légy bátor az önmagaddal való szembesülésekhez. Ne akard jól csinálni, csak áramolj és figyelj.

 

Mit jelent az, hogy tapasztalás?

A folyamat, oldódás közben felbukkanó érzetek, hitek, felismerések. Ezek meglátása nagyon fontos. Bármit is érzel, valamilyen tapasztalásod mindenképpen lesz. Figyeld éberen, az hol mutatja a témád, a belvilági állapotod.

Lehetséges, hogy egyik oldásnál intenzívebben, másik során kevésbé intenzíven tapasztalsz, ez mindig változó és normális. Mindig azt és úgy kapod, ahogyan be tudod fogadni.

 

Milyen gyakran végezhetem el az anyagokat?

Alapvetően engedd, hogy a megérzéseid vezessenek. Amikor már érzed a hívást az adott témájú anyagra, végezd el. Általános javaslat, hogy legalább 1 hét teljen el két oldás között.

 

Mi történik, ha muszáj megszakítanom a hallgatását?

Amikor lesz legközelebb biztosan 3 háborítatlan órád, kezdd előlről nyugodtan, de teljen el pár nap az első próbálkozás után.

 

Hogyan, mikor várható az oldás hatása?

Jellemzően már az oldást megelőzően elindul a tapasztalásod, amely ráirányítja a figyelmet a belvilági gubancra.

Az oldás alatt már érkezhetnek felismerések is, összeállhat a kép, érkezhet a kérdéseidre válasz.  Azonnal érezheted, hogy valamilyen érzelmi töltet felszakadt, kitisztult, átalakult

A folyamat az oldást követően, érzelmi megélésekkel tarkítva zajlik tovább még hetekig. Figyeld magad, engedd az érzelmi megéléseket és légy nagyon tudatos abban, hogy valószínűleg egy régen bedobozolt érzelmi tölteted aktiválódik, és valószínűleg nem az okozta az érzelmi töltet gyökerét, aki momentán előhívja belőled.

 

Jó munkát, jó oldódást kívánok Mindenkinek!